Boniques històries de cartells de cases

Contínuament us repetim com arribem a gaudir creant els cartells personalitzats per a les vostres cases. Però és que … hi ha quelcom tan especial en aquests encàrrecs!

La història comença a la vostra llar, en família. La vostra casa potser ja té un nom heretat d’algun avantpassat. O l’ inventeu arran de divertides anècdotes o emotives vivències. El cas és que neix de vosaltres la idea de materialitzar-lo en ferro i això ens fa pensar en un bonic inici que perdurarà molts anys o, qui sap, si per sempre.

Sovint ens expliqueu el perquè d’aquestes lletres que presidiran l’entrada del vostre niuet. Relats que ens commouen o ens enamoren. A vegades us demanem permís per publicar-los i és fantàstic veure com sempre ens responeu amb un: Endavant!

És per això que ens vam animar a fer un concurs per compartir en gran aquesta il·lusió que sentim en dissenyar els rètols conjuntament amb vosaltres. El nom de la vostra casa en ferro. Uau!

Portem dies rebent i recopilant fotos i històries increïbles. I per fi va arribar aquest migdia assolellat d’Octubre quan, tassa de cafè en mà, ens vam submergir en totes elles, en les vostres memòries i aventures diverses. En llegir-les, entre somriures i llàgrimes, vam poder captar la màgia d’aquestes cartes escrites a cor obert.

E M O C I Ó  M À X I M A!

I és ara quan més us necessitem!

Perquè se’ns va fer molt difícil triar finalistes y us demanem ajuda per escollir guanyadorxs (siusplau, siusplau).

Us deixem les quatre imatges  i els quatre relats que hem escollit nosaltres i amb els vostres vots donarem un premi a la millor fotografia i un altre a la millor història!

* I per agrair-vos el fet d’haver-nos regalat una estoneta del vostre temps ajudant-nos amb l’elecció …
un cop rebem el vostre vot …
Us enviarem un codi de descompte que podreu utilitzar a la nostra botiga online!

AQUESTES SÓN LES QUATRE FOTOS FINALISTES
que ens han semblat més xules:

La Caseta

Casadelmar

Cal Dolfo

Villa Miau

 I AQUESTES, LES QUATRE HISTÒRIES FINALISTES
que ens han captivat:

Ca la Nena

Aquest cartell té un significat especial. La nena era la meva mare. Per a tots els de casa des que va néixer, ja que els seus germans eren tots nens. La paraula “nena” reflecteix el seu caràcter. La mare era dolça, tranquil·la i sempre la recordo taral·lejant cançons de Maria de la Mar Bonet… Apassionada de la lectura… Sempre preguntàvem: On és la mare? I ella sempre estava al seu raconet llegint … Ens veia i ens dedicava un somriure que mai oblidaré. Els meus pares van morir sent jo molt joveneta i, encara avui, havent format jo la meva pròpia família, els trobo a faltar i els necessito tant! Intento transmetre als meus fills l’amor que ells em van donar a mi… espero i desitjo que ells també tinguin bonics records meus…
Aquest cartell és un petit homenatge a ella… la dona que em va donar la vida i que em va transmetre els valors més bonics que tinc i que sempre portaré amb mi. Ara, cada vegada que vinc a Benasque, aquí també puc sentir la seva essència… veient el vostre cartell.

Villa Papi

El meu marit va morir en un accident de moto, l’agost de l’any passat. Vam deixar doncs, com totes les parelles joves, molts somnis sense complir i moltes coses inacabades. Una d’elles era acabar una obra que sempre estava en ment però que, per circumstàncies, no es va poder fer en el seu moment. Quan va passar tot, sempre vaig pensar en posar algun recordatori, encara que, com comprendreu, és una cosa que no se’ns oblidarà a la vida i ho tenim molt present de forma constant. Vaig estar buscant rètols i plaques però res em quadrava, fins que vaig veure el vostre treball, em va encantar, amor a primera vista. Aprofitant com es diu el carrer on vivim, vaig afegir la paraula Papi, que és com li dèiem tant les meves nenes com jo.
Ha estat la meva manera de tenir-lo més present, quan entrem i quan sortim, perquè aquesta sempre serà la sevaccasa, la nostra llar … És trist però la vida és així, sabem quan arribem però no quan marxarem ..

Cal Kato

El nom de Cal Kato ve donat pels antics propietaris de la casa. Nosaltres vivim aquí des del passat mes de setembre, però abans hi vivien una parella de japonesos, en Kato i la Yoshiko. El meu marit era amic d’ells des de feia molts anys i van acabar tenint una relació molt estreta, una amistat molt bonica. En Kato era cuiner i a l’Agustí li encanta cuinar, així que sempre que podia s’escapava a casa del seu amic perquè li fes alguna classe…. Quan ens vam casar vam seguir amb l’amistat… fins que ells van decidir tornar al Japó, ja que tenien els seus pares allà, ja vellets. I nosaltres ens vam quedar casa seva, que per a nosaltres i especialment per al meu marit, és molt especial. Com a homenatge a ells, que estimaven molt la casa, vaig decidir regalar-li a l’Agustí el cartell amb el nom… i així és com ha quedat!

Sueño de Viriato

Sempre hem estat admiradors de grans lluitadors per la llibertat. La nostra casa està situada a Sant Vitero d’Aliste (Zamora) prop de la frontera amb Portugal (a kms on alguns situen el seu naixement). Sempre ens ha fascinat la figura i les gestes de Viriato, en la seva lluita per la llibertat contra l’ocupació Romana. Potser mai va deixar de somiar en ella en els seus gairebé 10 anys de lluita contra el poder romà. La nostra família també tenia un somni des de feia temps. A l’antiga casa agrícola i ramadera de la família, construir allò nou sobre allò que era antic, una barreja des de la construcció i el disseny fins a la decoració. El nostre somni, poc a poc, s’ha fet realitat, però no oblidem que hi va haver moltes persones, abans que nosaltres, en aquesta terra, que van donar la vida per un somni …. la llibertat.

Ens encanta aixecar-nos, entrar i sortir a la casa, i veure el vostre cartell: Casa Sueño de Viriato. Aquí venim a relaxar-nos i a sentir-nos lliures quan podem escapar-nos de la rutina del dia a dia, i potser, qui sap, a realitzar també un somni.

Mil gràcies a tots i a totes per haver confiat en nosaltres per crear el nom de la vostra casa i també per participar al concurs, ja sigui enviant les vostres fotos i històries o bé votant la que més us ha agradat!

12 Comments

  1. Sonia Torío ha dit:

    De les fotografies escolleixo la primera, La Caseta, m’agrada molt la llum, i el nom sense ombres.
    I de les històries ha sigut molt difícil pq totes tenen la seva història però crec que la de Papi es la que més m’arribat al cor.
    Gràcies.

    • Roser Lapiedra ha dit:

      És una tria difícil perquè tant les fotofrafies com les històries m’enamoren! Però ho he tingut clar després de 3 o 4 cops mirades, de la fotografia, voto Villa Miau, per la seva originalitat de nom, tipologia de lletra i numero amb silueta de gat adjunt.
      I la història que voto, perquè em recorda molt a una història familiar, on la casa tb té nom de l’antic propietari, és Cal Kato perquè tot i no ser el nom de l’actual família, desprèn caliu i amor, i agafa una identitat propia que de segur perdurarà moltíssims anys!
      En fi! Bona sort a tots els concursants!☘

  2. Casadema
    Narració Ca la nena

  3. Elena ha dit:

    De cartell “Casadelmar”, m’encanta com queda a la façana blanca i com fa joc amb els colors de la porta i finestra.
    La història (tot i que totes són molt boniques) la que m’ha conmogut més és la de Villa Papi.

  4. Griselda ha dit:

    Dels cartells escullo “La caseta”, m’encanta i de relats el de ” Ca la nena” Tot i que els quatre són preciosos.
    Un petó

  5. isalopez ha dit:

    La caseta i ca la nena

  6. Mar Escardó ha dit:

    Hola! Molt macos tots els cartells! Si haig de triar una fotografia, m’agrada la de Villa Miau. Històries trobo molt tendre la de Vila Papi.
    Felicitats artistes!

  7. Irene ha dit:

    La foto més bonica per mi és la de “la caseta”.
    I la història que més m’ha agradat i alhora remugut és la de “villa papi”.

  8. Àngela ha dit:

    Casadelmar em sembla una foto preciosíssima! Villa Papi m’ha arribat al cor

  9. Laura ha dit:

    De foto trio La Caseta, m’agrada molt aquest aire rústic que té.

    D’Història, tot i que totes són boniques em decanto per Ca la nena!

  10. Marta ha dit:

    La caseta i ca la nena ( una historia molt bonica)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.